Fusion

Νέα πρωτοποριακή μέθοδος fusion βιοψίας για την κακοήθεια του προστάτη

 

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο συχνότερος καρκίνος στους άνδρες και η δεύτερη αιτία θανάτου των ανδρών από κακοήθεια. Προσβάλλει την πλειονότητα των ανδρών άνω των 50 ετών. Η έγκαιρη διάγνωσή του όμως, δίνει τη δυνατότητα στοχευμένης θεραπείας και πλήρους ίασης του ασθενούς σε επίπεδα που δεν μπορούσαμε να έχουμε διανοηθεί παλαιότερα.

Η τελευταία λέξη της επιστήμης στην ακριβέστερη διάγνωση και τον πιο έξυπνο και αποτελεσματικό εντοπισμό του καρκίνου είναι η βιοψία σύντηξης (fusion) εικόνων. 

Πώς διενεργείται η Fusion Biopsee 

Mέσω του Μαγνητικού μας Τομογράφου τελευταίας γενιάς 3 Tesla, υψηλής ευκρινείας και διακριτικής ικανότητος, λαμβάνεται μια πολυπαραμετρική απεικόνιση του προστάτη με τρισδιάστατη ανασύνθεση. Χαρτογραφούνται κατ’αυτόν τον τρόπο οι ύποπτες για καρκίνο περιοχές με ακρίβεια χιλιοστού.

Εν συνεχεία οι πληροφορίες εισάγονται στον υπερσύγχρονο 3D υπερηχοτομογράφο όπου και λαμβάνονται σε πραγματικό χρόνο εικόνες του προστάτη αδένα του ασθενούς. Οι εικόνες επιπροβάλλονται μεταξύ τους και μέσω σύντηξής τους (fusion) σημαίνονται οι ακριβείς τοποθεσίες  στις οποίες πρέπει να οδηγηθεί ο ιατρός .

Μέσω αυτού του πρωτοποριακού συστήματος πλοήγησης λαμβάνονται επιλεκτικά και απολύτως  καθοδηγούμενα ιστοτεμάχια συγκεκριμένα από τις σεσημασμένες ύποπτες περιοχές και αποστέλλονται προς ιστολογική εξέταση.

Πλεονεκτήματα της μεθόδου Fusion

  1. Αυξάνεται η πιθανότητα ανεύρεσης όγκου στο 98% έναντι του 33% της παλαιάς τυχαιοποιημένης βιοψίας , η οποία βασιζόταν στη δακτυλική εξέταση σε συνδυασμό με απλό υπέρηχο.
  2. Ασφάλεια για τον ασθενή, διότι λαμβάνονται ιστοτεμάχια στοχευμένα και ατραυματικά μόνον από τις ύποπτες περιοχές.
  3. Δίνει την δυνατότητα διάγνωσης αρχικών βλαβών, άρα και την εκλογή στον ασθενή να δεχθεί εντοπισμένη θεραπεία με τη μέθοδο HIFU, η οποία απευθύνεται επιλεκτικά και μόνον στον όγκο, με τον ασθενή να διατηρεί το όργανό του.
  4. Εξαλείφει την πιθανότητα να αγνοηθεί καρκίνος, άρα και τη διενέργεια επαναληπτικών βιοψιών.
  5. Ακυρώνει την πιθανότητα ριζικών και επίπονων επεμβάσεων σε μη σημαντικούς κλινικά καρκίνους.
  6. Αποθηκεύει τα δεδομένα ώστε να παρακολουθείται με επιτυχία ο ασθενής στο μέλλον.

Η FUSION BIOPSEE που διενεργείται με τον άριστο συγχρονισμό των άρτια εκπαιδευμένων Επεμβατικών Ακτινολόγων και των Χειρουργών Ουρολόγων της Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και τον τεχνολογικό και βιοιατρικό εξοπλισμό αιχμής, αποτελεί διεθνώς το μέλλον της Ουρολογικής Ογκολογίας και έρχεται να θέσει σε νέα βάση τα δεδομένα αντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη.

holepBanner

molepBanner

Δρ. Βεβελογιάννης Παναγιώτης

  • Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και Λιθίασης, Nοσοκομείο MHTEPA - Όμιλος HHG
Image

Ο Παναγιώτης Βεβελογιάννης είναι Χειρουργός Ουρολόγος γεννημένος στο New Jersey Η.Π.Α, απόφοιτος Κολλεγίου Αθηνών ’79,κάτοχος BSc in Biochemistry από το University of Minnessota USA, απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ειδικευμένος στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Μεταξά και στο New Jersey University of Medicine Hospital USA.

Είναι ειδικευμένος στην ενδοουρολογία, στην ενδοσκοπική χειρουργική προστάτου, καρκίνου της κύστεως και νεφρολιθιάσεως.

Είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα στην ελάχιστα παρεμβατική μέθοδο ατμού για τον προστάτη και αποκλειστικά πιστοποιημένος από την Boston Scientific Αμερικής, για την εκτέλεση της μεθόδου στην Αθήνα.

Έχει συμβάλει στην καθιέρωση του Holmium Laser για την θεραπεία του προστάτη, εφαρμόζοντας τη μέθοδο HoLEP ως επέμβαση εκλογής στην Αθήνα.

Είναι μέλος της Ελληνοαμερικανικής ιατρικής εταιρείας, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, του International College of Surgeons και του Hellenic Medical Society Of New York (KRIKOS).

Από τον Μάιο 2022 είναι Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και Λιθίασης, Nοσοκομείο MHTEPA - Όμιλος HHG.

Ρωτήστε μας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Form by ChronoForms - ChronoEngine.com
 Διεύθυνση Μητέρα: Φλέμινγκ 15, 2ος Όροφος, Μαρούσι 151 23
Τηλέφωνο:  +30 6946783042, +30 6989933802